Kyselina hyaluronová : Přirozený bojovník proti vráskám

Jaké je tajemství hydratované, vyplněné a mladistvé pleti? Kyselina hyaluronová – nejúčinnější dermatologická látka s pozoruhodnými účinky na pleť. Nejvíce se o ní mluví ve spojitosti s redukcí vrásek, ale umí toho mnohem víc. Zařadit ji do své pleťové rutiny je navíc snadné a její přínosy obrovské. Pokud tedy chcete zpomalit stárnutí pleti i vy, přečtěte si tento článek, kde vám poradíme jak na to.

Co je vlastně kyselina hyaluronová zač?

Není žádným tajemstvím, že se kyselině hyaluronové často přezdívá „fontána mládí”. Navíc se jedná o přírodní a v lidském těle přirozeně se vyskytující látku, která má schopnost zadržovat vodu, a hrát tak důležitou roli při udržování hydratované a vypnuté pleti. Ačkoliv si ji naše tělo produkuje samo, v určitém věku se tato produkce zpomalí, a začne tak docházet k postupnému stárnutí pleti. Možná si říkáte, že tento věk bude spíš pokročilejší, ale pravděpodobně už jste ho dosáhli. Produkce kyseliny hyaluronové totiž začíná klesat už od věku 25 let.  

Není však nutné propadat panice. Její množství v pleti lze totiž podpořit mnoha způsoby a stárnutí i vysušení pokožky tak odsunout na dobu neurčitou. 

 

Jak lze kyselinu hyaluronovou využít?

Příznivých účinků má tento druh kyseliny skutečně mnoho. Není se proto čemu divit, že je velice oblíbená nejen jako složka kosmetických přípravků, ale využívá se také v péči o vlasy či jako bezpečnější varianta dermálních výplní v estetické medicíně.

V dnešní době ji můžete najít nejen v pleťových krémech, ale také v sérech, očních krémech, maskách, čisticích gelech či dokonce v make-upu. Zkrátka téměř ve všech typech pleťové kosmetiky, kterou jste zvyklí denně používat. 

kyselina-hyaluronova

Hyaluronová kyselina se může objevovat v mnoha typech kosmetiky.

 

Blahodárné účinky kyseliny hyaluronové na vaši pleť

Ačkoliv je stárnutí pleti přirozený proces, oblíbený rozhodně není. Zařazením kyseliny hyaluronové do vaší pleťové péče jej však můžete výrazně zpomalit a dodat pokožce potřebnou pružnost a hladkost. Kromě toho však tato kyselina pomáhá také s vyplněním jemných linek a vrásek a je vhodná prakticky pro všechny typy pleti – od suché a citlivé až po tu mastnější a problematickou.

Dokáže hravě zatočit také se znečištěním pokožky nebo s ultrafialovým zářením, kterému jsme vystaveni každý den. V tomto případě však doporučujeme kyselinu hyaluronovou kombinovat ještě s ochranným faktorem SPF, který je dalším bojovníkem nejen proti slunci, ale také proti předčasnému stárnutí pleti.

Pokud vás na pleti trápí jakékoliv nedokonalosti, produkty s kyselinou hyaluronovou rozhodně stojí za vyzkoušení. Můžete díky nim totiž urychlit hojicí procesy, aktivně bojovat s akné a celkově pleť zklidnit.

 

Hloubková hydratace vlasů

O dopadu kyseliny hyaluronové na pleť už víme. Ta však není to jediné, co může postupem času ztrácet svou hydrataci. Často opomíjíme také naše vlasy, které jsou vlivem jejího nedostatku náchylné na třepení, lámání a ztrátu lesku. Kyselina hyaluronová naštěstí stejně blahodárně působí také na naši korunu krásy a dokáže dodat potřebný život i jí. Dnes je proto často součástí vlasových šamponů, kondicionérů či masek.

 

Jak ji používat?

Na jejím správném používání není nic složitého. Ať už jste zvyklí používat jakoukoliv pleťovou kosmetiku, vyměňte ji za tu, která tuto kyselinu obsahuje. Pokud však chcete, aby vaší pleti přinesla skutečné výsledky, je potřeba ji používat dlouhodobě a pravidelně. V ideálním případě ráno i večer. Z jakých produktů tedy vybírat?

 

Krém s kyselinou hyaluronovou

Asi nejčastěji skloňovaným produktem s hyaluronovou kyselinou je pleťový krém. Bývá neodmyslitelnou součástí večerní i ranní rutiny a dodává pleti potřebné látky a živiny. V kombinaci s kyselinou však dokáže také vázat vlhkost a zanechat pokožku zklidněnou a vláčnou

susanne-kaufmann-hyaluron-2 

Dopřejte své pleti tu nejlepší péči s kosmetikou od značky Susanne Kaufmann.

 

Sérum s kyselinou hyaluronovou

Oproti krémům jsou pleťová séra rychleji vstřebatelná a mohou se používat samostatně jako podklad pod krém, ale spolu s krémem i jako podkladová báze pod make-up. Sérum s kyselinou hyaluronovou navíc zajistí, že bude vaše pleť dokonale hydratovaná po celý den i noc. Stačí aplikovat dvě kapky séra na vyčištěnou pleť ráno a večer, a to klidně i pod oči. 

 

Nechte si poradit

V nabídce pleťové kosmetiky s kyselinou hyaluronovou najdete na e-shopu VAVAVOOM mnoho dalších produktů, které vám pomohou udržet vaši pleť mladistvou a hydratovanou. Od již zmíněných krémů a sér přes gely, tělová mléka až po hydratační mlhy nebo podkladové báze. S výběrem té správné kosmetiky vám samozřejmě rádi poradíme, tak se na nás neváhejte obrátit.

 

Chci hydratovanou a mladistvou pleť