Péče o vlasy a pleť si v létě žádá něco navíc

Léto je krásné období, na které se všichni těšíme. Opalování, koupání a dlouhé večery totiž nikdy neomrzí. Jenže zejména přes den jsou naše vlasy i pokožka vystavené mnoha vlivům, které jim zrovna dvakrát neprospívají, třeba jako slunce či slaná voda. Jak o vlasy a pleť pečovat, abyste si léto užili na maximum a bez obav?

Slunce: Dobrý sluha, ale zlý pán

V kontextu ochrany před UV zářením bychom měli brát zřetel nejen na ochranu pokožky, ale také vlasů. I když slunce k životu potřebujeme a jeho dostatek má pozitivní vliv na naše zdraví i náladu, všeho moc škodí. A u pokožky a vlasů to platí dvojnásob. Pokud se však budete správně a dostatečně chránit, můžete se dokonce těšit i na zlepšení jejich kvality.

 

Péče o pleť v létě

Asi nejdůležitější součástí letní péče o pleť je používání ochranného faktoru SPF. Ten by měl být sice součástí vaší ranní rutiny po celý rok, ale v létě obzvlášť. Mimo to však existují i další pečující kroky, díky kterým vaše pokožka zvládne celé léto bez újmy. S trochou péče a správnými produkty můžete totiž snadno zajistit, aby vaše pleť zůstala svěží, hydratovaná a chráněná.

 

Jak hydratovat pleť

Kromě ochranného faktoru je důležitá také správná hydratace pleti. To však neznamená, že by se vaše pleť měla dusit pod nánosy těžkých a hutných krémů. V dnešní době již existuje řada hydratačních pleťových krémů, které díky lehkému složení sotva ucítíte, ale vaše pokožka po nich zůstane krásně vyplněná a svěží. Ideálně volte takové, které obsahují kyselinu hyaluronovou, která neucpává póry, ale vaší pleti dodá vše potřebné. Třeba jako Moisturizing Day Fluid od Susanne Kaufmann.

moisturizing-day-fluid
Dokonalá péče o vaši pleť po celý den.

 

Letní péče o pleť od A do Z

Kromě hydratace pleti je během léta důležité také její důkladné čištění. Přes léto ji totiž vystavujeme nejen pocení, ale také různým nečistotám a make-upu. Dbejte proto na hloubkové čištění, které dokonale odstraní nejen je, ale také odumřelé kožní buňky, které mohou na vaší pleti udělat paseku. Sáhněte třeba po přírodním nepěnivém čisticím gelu Renew od Pestle & Mortar, který je vhodný pro každodenní použití.

renew

Hloubkové čištění, na které se budete těšit každý den.

 

Po čištění by pak mělo následovat pleťové tonikum, které obnoví pH pokožky a současně ji hydratuje, stahuje póry a reguluje tvorbu kožního mazu, který přes léto trápí mnoho z nás. Jedenkrát týdně pak zařaďte peeling, který aktivuje metabolismus pokožky a rozjasní ji. Ideální je např. Enzyme Exfoliator od Susanne Kaufmann.

enzyme-exfoliator

Jednou týdně zařaďte do své rutiny také ošetření peelingem.

 

Péče o vlasy v létě

Během léta dostane pořádně zabrat i vaše koruna krásy. Nejen, že je ze všech stran vystavená onomu škodlivému UV záření, ale je namáhána také koupáním ve slané či chlorované vodě, častým mytím nebo pocením. A nejčastěji vším dohromady.

To však neznamená, že si musíte nechat letní radovánky ujít a jen se schovávat pod slunečníkem. Stačí dodržovat pár rad, díky kterým budou vaše vlasy zářit i na konci prázdnin. Ochrana vlasů před sluncem totiž není žádná věda.

 

Jak hydratovat pokožku hlavy 

Nechcete, aby byly po dovolené vaše vlasy suché, roztřepené a lámavé? Nejjednodušší způsob je tomu rovnou předejít. Řešením je dostatečná hydratace pokožky hlavy, od které se odvíjí všechno ostatní. Pokud totiž nebude zdravá a vyživená vaše pokožka, nemohou být zdravé ani vaše vlasy. A jak tedy na správnou hydrataci vlasové pokožky? 

  • Neumývejte své vlasy příliš často.
  • Na přímém slunci se chraňte pokrývkou hlavy.
  • Omezte přílišné fénování a žehlení.
  • Sáhněte po správné vlasové kosmetice.
     

Vyzkoušejte některý z produktů naší vlasové kosmetiky a dopřejte si špičkovou péči. Třeba hydratační vlasový a tělový šampon Hair & Body Wash od Susanne Kaufmann nebo posilující olej Portrait of a Lady Hair and Body Oil od Frederic Malle.

Pouze v našem brněnském butiku VAVAVOOM však najdete také profesionální sluneční péči o vlasy Philip Martins, která je pro léto jako stvořená. 

vlasova-kosmetika-vavavoom

Vlasy mohou dostat přes léto pořádně zabrat. Se správnou péčí je však nic nepřekvapí.

 

Užijte si léto naplno a bez obav. S kosmetikou od VAVAVOOM vás nic nezaskočí a vaše pleť a vlasy dostanou přesně to, co potřebují. Pokud však máte jakýkoliv dotaz nebo potřebujete poradit, který produkt je pro váš typ pleti či vlasů ten pravý, neváhejte se na nás obrátit.



Chci si užít léto naplno