Přírodní deodorant: Nejlepší volba proti pocení

V posledních letech čím dál tím více lidí vyhledává přírodní alternativy různých produktů bez chemických složek. A to ve stravě i v kosmetice. A právě o jednom z velmi oblíbených kosmetických produktů bude řeč i dnes. Seznamte se blíže se zdravější verzí bojovníků proti nechtěnému pocení – s přírodními deodoranty.

Co je to přírodní deodorant?

Pokud vám není lhostejné, jaké látky z kosmetiky do svého těla dostáváte, čistá kosmetika je pro vás tou pravou volbou. Dnes už lze přírodními alternativami nahradit téměř vše a mít tak jistotu, že o sebe i svou pokožku pečujete nejšetrnějším možným způsobem.

A právě deodoranty patří k těm vůbec nejoblíbenějším. Kromě toho, že neutralizují nepříjemný zápach potu, mají také schopnost pečovat o vaši pokožku a nedráždit ji agresivními složkami, jako jsou hliníkové soli, parabeny, umělá barviva nebo parfemace. Díky tomu jsou přírodní deodoranty šetrné nejen k vaší pokožce, ale také k životnímu prostředí. Naprostá většina z nich je navíc veganská a netestovaná na zvířatech.

Jaké jsou složky přírodních deodorantů a k čemu jsou dobré?

Jak už samotné označení napovídá, přírodní deodoranty se skládají ze složek přírodního původu, které mají ověřené antibakteriální a absorpční vlastnosti. Mezi ty nejčastější se řadí: 

  • Jedlá soda – má antibakteriální účinky a pomáhá neutralizovat pach.
  • Kokosový olej – zjemňuje a zvlhčuje pokožku a také má antibakteriální účinky.
  • Esenciální oleje – přirozeně voní a mají protizánětlivý účinek.
  • Bambucké máslo – hydratuje a chrání pokožku před podrážděním.
  • Jíl – má absorpční, hloubkově čisticí a detoxikační vlastnosti.
  • Rozmarýnový extrakt – omezuje množení bakterií.
  • Tapiokový nebo kukuřičný škrob – pomáhá absorbovat vlhkost.
  • Včelí vosk – dodává přírodním deodorantům pevnou konzistenci.
  • Aloe vera – zklidňuje a hydratuje pokožku.
  • Oxid zinečnatý – má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti a zklidňuje podráždění citlivé pokožky.

  

Složek, které přírodní deodoranty obsahují, je celá řada a některé vám mohou vyhovovat více než jiné. Pokud například víte, že je vaše pokožka citlivá, hledejte deodoranty s obsahem aloe vera nebo oxidu zinečnatého a naopak se vyvarujte výraznějších vůní. Ať už však vyberete jakkoliv, můžete mít jistotu, že jejich pravidelným používáním dostáváte do těla pouze čisté složky přírodního původu.
 prirodni-deodoranty

Ať už je vaše pokožka jakákoliv, přírodní deodorant je vždy správná volba.
 

Jak přírodní deodorant funguje?

Úkolem přírodních deodorantů není zabránit pocení, ale pouze neutralizovat nepříjemný zápach. Není to však samotný pot, který zejména během teplých letních dnů zapáchá, ale bakterie, které rozkládají látky v potu. Určité složky přírodních deodorantů proto obsahují antibakteriální látky, které s těmito bakteriemi bojují šetrnější cestou. Jiné zase pomáhají absorbovat vlhkost a další mají za cíl vonět nejen nositeli, ale také jeho okolí.


lightbulb

Věděli jste, že..? 

Je rozdíl mezi deodorantem a antiperspirantem. Ačkoliv zní názvy podobně, produkty fungují na zcela odlišném principu. 

  • Deodoranty neutralizují zápach potu pomocí antibakteriálních látek, které zabraňují množení bakterií. Neblokují však přirozené pocení.
  • Antiperspiranty naopak obsahují složky, jako jsou hliníkové soli, které dočasně uzavírají potní žlázy a pocení tak zastavují. Nejedná se však o ideální řešení, v nabídce VAVAVOOM proto antiperspiranty vůbec nenajdete.

Jaké existují druhy přírodních deodorantů?

Přírodní deodoranty jsou, stejně jako ty syntetické, k dostání v mnoha formách, z nichž si vyberete, ať už preferujete jakoukoliv z nich. Pokud jste ale celý život používali ty komerčnější, budete si muset na jejich přírodní alternativy chvíli zvykat. Jakmile je však jednou vyzkoušíte, už nebude cesty zpět.  

  • Přírodní tuhý deodorant – snadno se nanáší a je ideální pro každodenní a opakované použití.
  • Přírodní deodorant ve spreji – nabízí rychlé a lehké osvěžení kdykoliv potřebujete.
  • Přírodní kuličkový deodorant – tekutá verze, která potřebuje chvíli na vstřebání.
  • Přírodní krémový deodorant – nanáší se prsty a vypotřebujete ho do posledního zbytku.

 

To nejlepší z přírodních deodorantů na VAVAVOOM

Pokud chcete ve své péči o tělo změnit něco k lepšímu, přírodní deodoranty jsou skvělým způsobem, jak začít. V nabídce e-shopu VAVAVOOM jich najdete celou řadu, a uděláte tak něco pro sebe i pro životní prostředí. 

Vyzkoušejte třeba oblíbený Deodorant Roll-On od Susanne Kaufmann, který spadá do kategorie gelových kuličkových deodorantů a jemně pečuje o pokožku podpaží. Díky svým antibakteriálním účinkům také spolehlivě bojuje se zápachem a zároveň chrání citlivou pokožku před podrážděním a poskytuje jí dlouhodobý komfort. Její svěží mořskou vůni si navíc zamilujete.


deodorant-roll-on

Jeden z nejoblíbenějších přírodních kuličkových deodorantů má na svědomí naše milovaná Susanne Kaufmann.

 

Hledáte nejlepší přírodní deodorant na trhu? Pak sáhněte po značce Corpus, která nabízí rovnou několik typů tuhých deodorantů s různými vonnými tóny, které budete chtít vyzkoušet všechny. Deodoranty Corpus poskytují jemnou, ale účinnou péči, která zpříjemní každý váš den. Jejich moderní a minimalistické balení navíc vynikne v každé koupelně, ale neztratí se ani v kabelce či na cestách.

n-green 

Přírodní deodoranty Corpus nabízí minimalistické balení v netradiční barvě.


Vyzkoušejte třeba přírodní deodorant Neroli nebo Nº Green a zabalte se do svěžích vůní, které si zamilujete. Přírodní deodoranty najdete na našem e-shopu nebo v kamenném butiku VAVAVOOM v Brně, kde vám v případě potřeby rádi poradíme s výběrem deodorantů i další pečující kosmetiky či parfémů.


Chci krásně vonět

  

 

Zdroj fotografií: VAVAVOOM, Depositphotos