Sérum na pleť: Proč jej zařadit do péče ještě dnes

Pokud toužíte po zdravější, zářivější a mladistvější pleti, pleťové sérum by mělo být nepostradatelnou součástí vaší každodenní péče o pleť. Jedná se sice o malý krok navíc, ale jeho pozitivní dopady jsou obrovské. Proč jej tedy zařadit mezi pravidelné čištění, tonizaci, hydrataci a SPF ochranu? 

Co je sérum na obličej a k čemu slouží?

Sérum na obličej je lehký, koncentrovaný produkt, který obsahuje vysoké množství aktivních složek, jako jsou vitamíny, antioxidanty a hydratační látky. Oproti pleťovým krémům mají séra tu výhodu, že se skládají z menších molekul, a tak jejich aktivní látky proniknou hlouběji do vaší pleti. Díky tomu můžete první změny pozorovat už po pár dnech používání a zároveň tyto látky rychle působí tam, kde je potřeba.

Největší výhodou pleťových sér je jejich schopnost zaměřovat se na specifické problémy pleti. Ať už vás tedy trápí vrásky, pigmentové skvrny, suchá místa nebo její celková únava, výběr toho správného séra může vše změnit.

 

Benefity sér

Pleťová séra jsou naprostý zázrak. Kromě jejich schopnosti se rychle vstřebávat a působit přesně v místě potřeby je můžete také různě kombinovat a vrstvit i s dalšími séry či jinými kosmetickými produkty. Oproti klasickému pleťovému krému má smysl mít pleťových sér v šuplíku klidně víc a používat je na konkrétní problémy po různě dlouhou dobu.

Právě variabilita sér je to, co nás na nich baví nejvíc. Mezi jejich další benefity však patří i rychlost vstřebávání bez zanechání mastného filmu, možnost díky nim zacílit na konkrétní problémy a nutnost použít pro požadovaný efekt jen pár kapek ráno a večer.

Typy sér

Stejně jako u ostatních kosmetických produktů, i pleťová séra jsou k dostání pro různé typy pleti. Mezi ty nejčastější patří:

  • Hydratační sérum na obličej – obsahují složky jako kyselina hyaluronová, která poskytuje hlubokou hydrataci a pomáhá v pleti udržet vlhkost.

  • Anti-aging sérum – zaměřují se na boj proti stárnutí pleti a často obsahují složky jako retinol, kolagen nebo peptidy.

  • Rozjasňující sérum – pomáhají vyrovnat tón pleti a zbavit ji pigmentových skvrn díky ingrediencím jako vitamín C nebo niacinamid.

  • Séra pro problematickou a aknózní pleť – obsahují antibakteriální složky, jako je kyselina salicylová, která pomáhá bojovat proti akné a nedokonalostem.


Není to však pouze obličej, který můžete pomocí obličejového séra rozmazlovat. V nabídce VAVAVOOM najdete také séra na řasy, oční okolí či rty.

pletove-serum

Pravidelné používání kvalitního pleťového séra dokáže zázraky.

Jak vybrat pleťové sérum na míru vaší pleti?

Pokud znáte svůj typ pleti, výběr toho pravého obličejového séra by pro vás neměl být problém. Kromě typu ale při výběru berte v potaz také problémy, které vás na pleti trápí. Tyto problémy se však mohou v průběhu roku měnit. 

Například pigmentové skvrny jsou více viditelné v létě, suchá pokožka zase většinu z nás trápí v zimě. Obličejové sérum představuje rychlou a účinnou pomoc, která je připravena ihned zakročit. Oblíbená jsou třeba séra na obličej obsahem vitamínu C nebo kyseliny hyaluronové. Pokud je chcete vyzkoušet obě, na VAVAVOOM je najdete ve výhodném balení.

Jak používat sérum na obličej?

Jestliže s používáním sér teprve začínáte, zkuste jejich aplikaci nejprve na menší ploše pokožky. Vzhledem k vysoké koncentraci některých látek totiž může dojít k alergické reakci. V případě, že k žádnému podráždění nedojde, můžete sérum bezpečně aplikovat na celý obličej. Pro jeho maximální účinek doporučujeme dodržovat tento postup:

  1. Čištění – než nanesete sérum, ujistěte se, že je vaše pleť důkladně vyčištěná kvalitním čističem pleti.

  2. Tonikum – pokud používáte pleťové tonikum, naneste ho před sérem, aby pleť připravilo na další péči.

  3. Sérum – aplikujte několik kapek séra na obličej a jemně ho vmasírujte do pokožky. Některá séra jsou určená k aplikaci ráno i večer, ale u jiných se doporučuje použití pouze jednou denně.

  4. Krém – po vstřebání séra naneste svůj běžný pleťový krém, který uzamkne účinné látky v pleti. Nikdy je však nemíchejte dohromady a raději počkejte, až se sérum dokonale vstřebá.

 

Nejlepší séra na obličej na VAVAVOOM

Hledáte to nejlepší sérum pro vaši pleť? Na e-shopu VAVAVOOM si zaručeně vyberete. Nabízíme séra pro všechny typy pleti od kvalitních a vámi dlouhodobě milovaných značek, díky kterým své pleti během pár dní vdechnete úplně nový život.

 

Vyzkoušejte třeba Hyaluron Serum od Susanne Kaufmann, které viditelně redukuje vrásky a navrací pokožce pružnost a pevnost. Díky kyselině hyaluronové hydratuje pokožku během celého roku a připravuje ji na další péči. Používat jej můžete ráno i večer.

hyaluron-serum

Hydratační sérum by měl mít doma každý.


Velmi oblíbené je také 2 Phase Serum s vysokou koncentrací vitamínu C, které rozjasňuje unavenou a mdlou pleť během okamžiku. Zároveň ji chrání před volnými radikály a zvyšuje ochranu produktů s SPF. Stačí jej zařadit do ranní péče.

 

2-phase-serum

Okamžité rozjasnění pleti se skrývá v této lahvičce.

 

I vaše rty si zaslouží speciální péči. Z toho důvodu vznikla u RMS Beauty kolekce rtěnek a sér v jednom, která o vaše rty pečuje po dobu až 8 hodin, hloubkově je hydratuje a zároveň jim dodává neodolatelnou barvu

legendary-serum-lipstick-ruby-moon

Dopřejte dokonalou péči i svým rtům díky sérii rtěnek se sérem od RMS Beauty.

Pokud si s výběrem toho správného produktu přesto nejste jistí, neváhejte se na nás obrátit. Nebo nás navštivte v našem kamenném butiku VAVAVOOM v Brně, kde si vše pohodlně a doslovně vyzkoušíte na vlastní kůži. Rádi vám poradíme a doporučíme nejen pleťové sérum, ale i další kosmetické produkty pro vaši krásu.



 Chci krásnou a zdravou pleť

 

Zdroj fotografií: VAVAVOOM, Depositphotos