Vitamín C pro zdraví i krásnou pleť

O pozitivních účincích vitamínu C na lidské zdraví již existuje celá řada studií, a tím pádem i různých doplňků stravy. Blahodárně však působí také na naši pleť. I právě proto v dnešní době patří vitamín C k jedné z nejpoužívanějších složek v kosmetickém průmyslu vůbec. Nechybí tak ani v produktech z nabídky VAVAVOOM. Pojďte se na něj společně s námi podívat zblízka.

Co je vitamín C a kde se nachází?

Vitamín C (často označovaný také jako kyselina L-Askorbová) je esenciální látka, která se přirozeně nachází v mnoha potravinách – nejčastěji v citrusových plodech, bobulích nebo zelené zelenině, ze kterých se také získává. Je velmi důležitý pro správné fungování lidského organismu a imunitního systému, ale je nepostradatelnou složkou také pro nervový systém.

Kromě zdraví je to i náš zevnějšek, na který má vitamín C zásadní vliv. Co všechno tedy umí a dokáže?

7 účinků vitamínu C na zdraví a pleť

    1. Ochrana před volnými radikály – Vitamín C hraje klíčovou roli v ochraně pleti před škodlivými vlivy prostředí. Pomáhá neutralizovat volné radikály, které mohou poškodit kožní buňky a přispět k předčasnému stárnutí pleti. A tím, že chrání pleť před oxidativním stresem, pomáhá ji udržovat pleť zdravou a mladistvou.

    2. Rozjasnění pleti – Jednou z nejvýznamnějších vlastností vitamínu C je jeho schopnost vyrovnávat tón pleti. Vitamín C ji po aplikaci zanechává svěží a zářivou, a je tak skvělým pomocníkem, pokud za sebou nemáte zrovna nejlepší noc. Statečně totiž bojuje také s tmavými kruhy pod očima.

    3. Podpora produkce kolagenu – Vitamín C je nezbytný pro tvorbu kolagenu – bílkoviny, která zpevňuje pleť a redukuje jemné vrásky. Její produkce se však s rostoucím věkem zpomaluje, a není proto od věci ji trochu dopomoct. Právě vitamín C podporuje tvorbu kolagenové produkce a pomáhá zpevnit pleť, zlepšit její pružnost a zmírňovat známky stárnutí.

    4. Hydratace a regenerace Vitamín C má také schopnost zlepšit hydrataci pleti a podpořit její regeneraci. Pomáhá udržovat pleť vyplněnou a pružnou, což přispívá k jejímu zdravému a zářivému vzhledu. Díky schopnosti hydratace zabraňuje nejen vysušení pleti, ale také abnormální tvorbě kožního mazu.

    5. Ochrana před UV zářením – Ačkoliv byste měli jako primární ochranu před UV zářením používat krém s ochranným SPF faktorem, je to i vitamín C, který před ním dokáže do určité míry chránit či zmírňovat poškození pleti, ke kterému právě důsledkem záření dochází.

    6. Zesvětlení pigmentových skvrn – Pokud vás trápí pigmentové skvrny nebo jim chcete předejít, kosmetika s vitamínem C je skvělým způsobem, jak toho docílit. Vyrovnává totiž tón pleti a minimalizuje tak rozdíly v jejím odstínu.

    7. Léčba zánětu – V neposlední řadě má vitamín C také výborné protizánětlivé účinky, díky kterým urychlíte proces regenerace a hojení po drobných poraněních či akné.

 

lightbulb

Věděli jste, že…?

Vitamín C patří v kosmetice k jedné z nejblahodárnějších látek. Navíc je vhodný pro úplně všechny typy pleti – od citlivé, přes suchou až po mastnou. Ať už tedy máte pleť jakoukoliv, vitamín C můžete bez obav zařadit do své každodenní rutiny a užívat si všechny jeho benefity naplno. 

Zároveň můžete vitamín C kombinovat i s dalšími aktivními složkami, jako je kyselina hyaluronová či niacinamid, díky čemuž do své péče snadno zařadíte ty nejúčinnější a nejoblíbenější složky současnosti.

 

Kosmetika s vitamínem C v nabídce VAVAVOOM

V nabídce e-shopu a butiku VAVAVOOM najdete širokou škálu kosmetických produktů s vitamínem C, které budou vaši pleť hýčkat. Vyzkoušejte třeba sérum Vitamin C Complex od Susanne Kaufmann, které projasní unavenou a mdlou pleť. Nabízí spojení všech benefitů vitamínu C – neutralizuje volné radikály, minimalizuje pigmentové skvrny a pomáhá redukovat pupínky a drobné vrásky. Navíc je vhodné pro každodenní použití i citlivou pleť.

tip_c_sk2

Zařaďte do své pleťové péče sérum s vitamínem C a poznejte jeho benefity.

 

Za zmínku stojí také hydratační gelový krém Vitamin C Radiance Gel Moisturizer od Emmy Hardie, který vaši pleť rozzáří a dodá jí potřebnou dávku hydratace. Velmi snadno se nanáší a zároveň chladí, takže je výbornou volbou do teplých letních dní, kdy pokožku nechcete zatěžovat, ale přesto jí dodat vše potřebné.

6282-1_vit-c-gel-on-white

 

Dopřejte si kvalitní hydrataci po celý den.

 

Jsou to právě séra, do kterých se vitamín C často přidává jako jejich klíčová ingredience. Vyzkoušejte třeba 2 Phase Serum od Pestle & Mortar, které obsahuje přírodní extrakty, chrání pleť před volnými radikály a zvyšuje účinek ochranných slunečních faktorů. Je správnou volbou pro všechny typy pleti a ideální na ranní použití.

tip_c_pm

Dopřejte si intenzivní rozjasnění pleti již po prvním použití.

Ošetření vitamínem C v salonu VAVAVOOM

Ošetření pleti vitamínem C nabízíme i v našem salonu VAVAVOOM. Můžete si jej užít v rámci ošetření Anti Aging, během kterého vás budeme opečovávat těmi nejkvalitnějšími produkty od začátku až do konce.

Máte zájem o vyzkoušení některého z našich ošetření nebo byste rádi otestovali některý z kosmetických produktů z naší nabídky, ale nevíte který? Neváhejte se na nás obrátit nebo navštivte osobně náš brněnský butik VAVAVOOM a dopřejte své pleti to nejlepší. 

Chci krásnou a zdravou pleť

 

Zdroj fotografií: VAVAVOOM, Depositphotos